Politiet i Santiago sier at gjennomsnittsalderen på narkotikapushere har økt kraftig den siste tiden. I år er de fleste som er arrestert, kvinner i alderen 60 til 80, blant dem to syttiåringer som ble tatt med et lager på to kilo kokain.

– De som står bak operasjonene, rekrutterer eldre voksne fordi de ikke passer inn i den tradisjonelle profilen for narkotikaforbrytere og kan få hjelp av sine naboer, sier Claudio Salazar, sjef for narkotikaavsnittet i det chilenske politiet.

– Narkotikasalg hjelper dem å slippe unna fattigdom og gir dem en inntekt. Naboene klager ikke fordi de vet at de kan komme i en risikosituasjon, sier Salazar til avisa El Mercurio.

Blant dem som er arrestert i år, er to venninner på 72 og 79 år, som chilenske medier har døpt bestemødrene fra Providencia. De ble tatt i leiligheten de delte, med kokain til en verdi av 80.000 dollar.

De fleste av kvinnene som er tatt, er ikke kjent av politiet fra før. De blir rekruttert fordi de ofte bor i fattige områder i hovedstaden, ikke har god nok pensjon til å leve av og er for gamle til å jobbe.