– Myndighetene har jobbet dag og natt, sammen med folket, for en fredelig, moderne, utviklet og demokratisk nasjon. Sabotører innenfra og utenfra, og noen utenlandske radiostasjoner som er misunnelige på nasjonal fred og utvikling, har løyet for å skape ustabilitet, skriver den statseide avisen New Light of Myanmar.

Avisen utgis av informasjonsdepartementet i landet, og regnes som militærjuntaens fremste talerør.

— Krevde gaver

Avisen beskylder munker for å ha drevet utpressing langs rutene for sine demonstrasjonsmarsjer. Avisen rapporterer at munker skal ha krevd gaver, drikke og penger fra familier som bor langs rutene, dersom de oppsøkte ikke selv ville delta i demonstrasjonene.

– Sabotørene sa til familiene at hvis de ikke etterkom kravet, kunne ikke demonstrantene ta hensyn til deres personlige sikkerhet eller til deres eiendom, skriver avisen, som opplyser at gruppen besto av «såkalte munker, såkalte 88 Ny generasjon-studenter, terroristmedlemmer av ABSDF og medlemmer av NLD (partiet til fredsprisvinner Aung San Suu Kyi).

- Kastet stein

Avisen bekrefter at en person ble drept da sikkerhetsstyrker avfyrte skudd mot demonstrantene ved Sule-pagoden onsdag. Skuddene ble imidlertid avfyrt fordi soldatene ikke hadde noen annen utvei, hevder avisen, som skriver at demonstrantene kastet stein mot soldatene, og brukte katapulter.

Tre demonstranter og åtte politifolk ble ifølge avisen skadet.

DEMONSTRERER: Mange munker gikk under demonstrasjonene onsdag med munnbind, for å beskytte seg mot tåregass.
STR