Angrepet skjedde da Berlusconi skulle signere autografer etter talen han holdt foran flere tusen tilhengere i Milano søndag ettermiddag.

Det ble først meldt at en mann hadde slått Berlusconi i ansiktet, men dette ble senere rettet til at statsministeren hadde blitt truffet av et gjenstand. Gjenstanden, som trolig var en miniatyr av katedralen i Milano, ble kastet av en mann i begynnelsen av 40-årene.

Det er ikke klart hva miniatyren var laget av. Mannen skal ha vært psykisk ustabil og ble middelbart pågrepet av politiet. Han er ikke tidligere straffet, men skal ha gått til behandling for psykiske problemer i ti år.

Blir på sykehuset Berlusconi gikk i bakken etter angrepet, men ble hjulpet opp av medarbeidere og ført inn i en bil. Han gikk deretter ut av bilen, åpenbart for å vise at han ikke var alvorlig skadd, før han nok en gang ble tatt hånd om av medarbeiderne.

Med ansiktet fullt av blod ble 73-åringen deretter kjørt til sykehus. Der ble det meldt om kuttskader rundt munnen og skader på to tenner.

— Det går bra, skal Berlusconi ha sagt da han kom ut etter den første undersøkelsen.

Statsministeren skal ikke ha mistet bevisstheten etter angrepet, men blir holdt ved sykehuset natten over for videre testing.

— Vi får se hva legene sier i morgen tidlig, sier Berlusconis talsmann Paolo Bonauiti.

- En terrorhandling Opposisjonspartiene har gått ut og fordømt angrepet, og Berlusconi får naturlig nok støtte av sine politiske tilhengere.

— Det som ble gjort mot Berlusconi, er en terrorhandling, sier Umberto Bossi, leder av det høyreradikal partiet Legia Nord og en av statsministerens støttespillere.

Talen til Berlusconi gikk heller ikke helt etter planen. En gruppe på rundt ti personer pep ut Berlusconi og kalte ham en klovn, noe Berlusconi reagerte på.

— Skam dere, ropte han tilbake, hvorpå lyden ble skrudd opp for å overdøve protestene.

Politiet grep inn etter at det kom til håndgemeng mellom gruppen og sikkerhetsvakter, men det er ikke kjent om angriperen var blant dem som pep ut Berlusconi.

BLODIG: Silvio Berlusconi ble kjørt til sykehus etter å ha blitt truffet i ansiktet av en gjenstand søndag. Foto: Scanpix