Vigdis Hølen og resten av gruppen har vært evakuert til Hotel Jagua i Cienfuegos siden fredag. Hølen er foreleser og underviser i Examen philosophicum.

De øvrige vestlendingene i gruppen er: Siri Botnen, Nesttun

Laila Grov, Stord

Anne Kristin Stavenes, Jondal

Margunn Blytt Tøsdal, Lindås

Wibeke Bruland, Utvik

Sigurd Sandvik, Flekke

Faren over

Gruppen ble flyttet fra sine opprinnelige bosteder fredag ettermiddag for å være i sikkerhet når orkanen Ivan var ventet til Cuba. De bor nå på Hotel Jagua i Cienfuegos på Cuba.

— Men nå er faren egentlig over for vår del, og det er såkalt gul beredskap, fortalte koordinator og spansklærer Trond Ola Tilseth til NTB mandag kveld.

— Vi er veldig lettet og alle har det bra.

Mye regn

Den norske gruppen, som tilhører undervisningsinstitusjonen Gateway College, oppholder seg omtrent fem mil øst for Cubas hovedstad Havana.

— Vi får nå lov til å gå ut igjen. Hittil har vi bare fått lov til å ta små turer for å handle mat, forteller Tilseth.

— Nå arbeides det med å få byen tilbake til normalt igjen. Den har sluppet unna orkanen helt uten skader, sier han.

— Det er også en stor lettelse at hele Cuba ser ut til å slippe så bra unna. Dette kunne ha vært katastrofalt for landet, sier den norske spansklæreren.

Mandag kveld begynte det så smått å regne i Cienfuegos. Det er normalt med nedbør i ytterkant av orkanens nedslagsfelt etter at den har passert.

— Det er meldt at det vil falle 200-300 millimeter regn i løpet av orkanens gang, opplyser Tilseth.

— Enkelte steder er det snakk om at vannstanden vil øke med seks meter.

Vigdis Hølen, til høyre, under studieturen til Cuba. Hølen er foreleser og underviser i Examen philosophicum. Gruppen er flyttet fra sine opprinnelige bosteder for å være i sikkerhet når orkanen Ivan når Cuba.