– Fra balkongen hørte vi gjentatte smell tidligere i ettermiddag, og under forelesningen i dag tidlig var det et rakettangrep bare 15 minutter unna, sier Tarjei Gilje.

Hizbollah tar ansvar

Sammen med 21 medstudenter og to lærere fra Norsk Lærerakademi (NLA) befinner Gilje seg et kvarters kjøretur fra de krigsrammede områdene i Tiberias nord i Israel. Flere personer ble såret da minst tre raketter traff byen, ifølge talsmenn for militæret. En av rakettene landet i nærheten av et hotell. I området som ble angrepet i Beirut, står Hizbollah-militsen sterkt, og Hizbollah tok på seg ansvaret for angrepet, ifølge NTB.

– Flere av leilighetene i de øverste etasjene av bygget er grundig ramponert. Beboerne i den som ble hardest rammet er på reise i utlandet, men vi møtte en annen oppskaket beboer som så på tv da raketten traff. Utrolig nok ble det bare materielle skader, forteller Tarjei Gilje, som har vært i Tiberias og sett ødeleggelsene.

Jerusalem Post melder at totalt seks raketter ble avfyrt mot Tiberias, fem av dem traff inne i byen, hvorav en 15-20 meter fra en bensinstasjon.

Endrer seg fra time til time

Torsdag sa Tarjei Gilje at han forholdt seg fullstendig rolig i forhold til situasjonen, men nå vurderer kristendomsstudentene å avbryte studieturen. De har vært i Israel siden 23. juni, og den opprinnelige planen var å reise hjem neste søndag.

– Tidligere var vi ikke klar over at de hadde raketter som når så langt inn i landet. Frem til i går var det ikke aktuelt å avbryte turen, men nå vurderer vi situasjonen fortløpende og tar en felles avgjørelse i løpet av dagen. Det skal mye til for at det skjer noe hvor vi befinner oss nå, men situasjonen endrer seg fra time til time, sier Gilje til bt.no

SJOKKERT: Beboere i blokken som ble bombet av Hizbollah, kom fra det med livet i behold.FOTO: TARJEI GILJE
BOMBEREGN: - Flere av leilighetene i de øverste etasjene er grundig ramponert. Beboerne i den som ble hardest rammet, er på reise i utlandet, vi møtte en annen oppskaket beboer som satt og så på tv da raketten traff. Utrolig nok ble det bare materielle skader, forteller Tarjei Gilje til bt.noFOTO: TARJEI GILJE