Minst fire personer ble drept da en bilbombe eksploderte utenfor sikkerhetstjenestens hovedkvarter i Saudi-Arabias hovedstad Riyadh.

— Det var et rimelig bra smell, for å si det sånn. Deretter ble det en kraftig røykutvikling og selvfølgelig trafikkaos, sier Brurås som oppholder seg i Riyadh på jobb for ABB.

Den syv etasjer høye bygningen som ble mest ødelagt, utgjør ifølge NTB en del av hoved-kvarteret til den saudiarabiske sikkerhetstjenesten.

Kjente smellet

— Bygningen ligger cirka en kilometer sør for innenriksministeriets hovedbygning, forteller Jan Brurås.

Selv satt han på et kontor i King Saad Highway, omlag 500 meter unna eksplosjonen.

— Vi holder til litt oppe i bygget, så jeg hadde ganske godt overblikk over situasjonen. Jeg kjente smellet, vinduene vibrerte. Det var en kraftig detonasjon.

Forlot Riyadh

Brurås forteller at ambulanser, sikkerhetsstyrker og helikoptere var raskt på pletten og tok kontroll over situasjonen.

— Det så i hvert fall tilsynelatende ut som om beredskapen er god, mener bergenseren.

— Men jeg så ikke så mange detaljer. En slik situasjon oppsøker man jo ikke akkurat. Det blir jo et kaos. Erfaringene tilsier dessuten at det kan komme flere koordinerte angrep samtidig hvis det er terrororganisasjoner som står bak, så jeg trakk meg tilbake til et område for vestlige utenfor byen som er stengt av.

Ikke redd

Til tross for at han kun var 500 meter unna terrorangrepet, er Jan Brurås ikke redd. Han bedyrer at han ikke tenker så mye på at han selv risikerer å bli rammet av terror i Saudi-Arabia.

— Nei, man kan aldri få noen garanti mot at man er på feil sted til feil tid. Det viste jo bombene på togstasjonene i Madrid. Det er vel fortsatt større sjanse for at det skjer noe i trafikken på vei til eller fra jobb her i Riyadh, enn å bli drept av en bombe.