Om kvelden skjærtorsdag skal de først ha spist middag sammen på den lille restauranten i ferieparadiset Cha-am, vest i Thailand. Etterpå spilte de dart — før krangelen startet.

Lars Arne Fjeldsbø (54), opprinnelig fra Bergen, døde av skudd fra sin kamerat, en 59 år gammel mann fra Drammen. Fjeldsbø døde på stedet.

Ifølge en øyenvitneskildring BT har fått, var de fire som spiste mat og deretter spilte dart på restauranten Lek Switzerland.

SKUTT: Bildet er tatt utenfor restauranten Lek Switzerland i Cha-am like etter at en mann fra Bergen ble skutt og drept torsdag.
Sawangsanpetch Jud Cha-am

To skudd

Etter noen runder ville ikke 59-åringen spille mer. Han og Fjeldsbø hadde plutselig kranglet. Mens de andre fortsatte, gikk drammenseren til motorsykkelen sin utenfor. Derfra hentet han en pistol.

Til slutt skjøt han mot Fjeldsbø, som ble drept med to skudd. 59-åringen forsøkte deretter å ta sitt eget liv, uten å lykkes.

Politiet kom til åstedet rundt klokken 20.20 lokal tid. De fant da en 9 mm pistol liggende på bakken.

Millionbeløp

Økonomiske problemer skal ha vært temaet for krangelen, ifølge flere vitner og kilder. Den antatte gjerningsmannen skal ha tapt et millionbeløp på forretninger sammen med Fjeldsbø.

De hadde vært forretningspartnere en tid. Ifølge flere vitner skal 59-åringen ha investert et millionbeløp i et selskap som bergenseren eide. Buskerud-mannen skal nylig ha oppdaget at aksjekapitalen i selskapet var tapt.

— For oss nordmenn her som kjenner den antatte gjerningsmannen, er dette svært merkelig og overraskende. Vi kjenner ham som en rolig, sympatisk og godt likt person som flyttet hit for noen år siden, forteller Nissa Nyberget. Musikeren bor deler av året i Cha-am, som ligger 2–3 timers kjøring vestover fra hovedstaden Bangkok.

Cha-an er nabobyen til den mer kjente Hua Hin. En rekke nordmenn bor og ferierer i den rolige feriebyen.

Sendt til sykehus

Til avisen Phuket Wan sier politietterforsker Yutthana Rattanapan at de to mennene kranglet etter en stund med dart-spilling.

— Han hentet en pistol fra motorsykkelen. Etter at de hadde kranglet, tok han frem pistolen og skjøt den andre mannen bak øret. Skyteren gikk så utenfor, knelte og rettet pistolen mot sitt eget hode. Skuddet gikk gjennom kjaken, og var ikke dødelig, sier Rattanapan til avisen.

PISTOL: Drapsmannen skal ha hatt denne pistolen liggende i motorsykkelen sin.
Sawangsanpetch Jud Cha-am

59-åringen ble sendt med ambulanse til Cha-ans sykehus, som ligger rett i nærheten. Han er, ifølge TV 2, lettere skadet, og vil trolig bli overført til fengsel mandag.

Fjeldsbø var en fast besøkende i Cha-am. Han er opprinnelig fra Åsane i Bergen, men har siden 1990-tallet bodd i Oslo og på Haugalandet.

— Jeg kjente både den drepte og den antatte gjerningsmannen gjennom flere år. Bergenseren var en kjent person i miljøet, mens mannen fra Buskerud flyttet til Thailand etter å ha førtidspensjonert seg. Han giftet seg med en kvinne fra Thailand, sier Nyberget.

To venner

Meldingen om drapet ble først meldt av Thainytt.no, på kvelden skjærtorsdag norsk tid. Utenriksdepartementet og Kripos varslet fredag ettermiddag den dødes pårørende.

— Vi bekrefter at en norsk statsborger er omkommet, sier pressekontakt Veslemøy Lothe Salvesen i Utenriksdepartementet.

BT har torsdag kveld og fredag snakket med flere nordmenn i Cha-am. Miljøet er lite, der alle stort sett kjenner alle.

— Det er et stort norsk miljø her, og alle kjenner hverandre godt. Det er forferdelig tragisk at noe sånt kan skje mellom to personer som kjenner hverandre så godt, sier en av dem, bergenseren Rogeir Heimstad.

VÅPENET: Thailandsk politi bekrefter fredag at en nordmann skjøt og drepte en norsk venn og forretningsforbindelse på en bar sør i landet torsdag.
Sawangsanpetch Jud Cha-am