Presidentens taler til Kongressen klokken 21.00 (03.00, natt til fredag, norsk tid). Talen vil bli overført direkte via TV til hele USA.

Alle må bidra

Ifølge Washington Post er det ventet at han detaljert vil gjøre rede for hvilken trussel Osama bin Laden utgjør, og forsikre det amerikanske folk om at de ikke trenger å bekymre seg.

Han vil også gå inn på hvilke tiltak amerikanske myndigheter har iverksatt for å stimulere økonomien, stabilisere luftfartsindustrien, forbedre flysikkerheten og hva USA vil gjøre for å forhindre fremtidige angrep.

Men ifølge rådgiveren for nasjonal sikkerhet, Condoleezza Rice, vil presidenten også gjør Kongressen og folket oppmerksom på at alle må bidra i kampen mot terrorisme.

Presidentene møtte flere kongressledere i går, og sa da at han vil benytte kveldens tale til Kongressen til å "oppfordre våre landsmenn til å gå tilbake til arbeidet og jobbe hardt."

Trenger internasjonal støtte

De siste dagene har presidenten og sentrale aktører i administrasjonen jobbet for å samle internasjonal støtte. I første omgang trenger USA støtte til militære, finansielle og økonomiske tiltak, som er nødvendig for å lokalisere terrorens bakmenn.

Bush' mål er å få terroristene "ut av hulene sine, få dem til å flytte på seg, og kutte over finansielle tilførsler."

TALER TIL FOLKET: Det er ventet at president George W. Bush vil be om folkets støtte i kampen mot terrorisme.
Foto: Reuters