Presidenten leder et forretningsministerium som skal sikre at valget den 23. januar blir gjennomført på en fredelig og rettferdig måte.

Men hittil er minst 44 mennesker blitt drept og hundrevis såret i kamper mellom gjenger fra rivaliserende politiske fløyer i Bangladesh.

En allianse av 15 partier som ledes av den ene av landets to sterke kvinner, Sheikh Hasina fra Awami League, har truet med å iverksette større protestaksjoner for å få fjernet flere valgtjenestemenn som alliansen hevder støtter regjeringspartiet BNP og statsminister Khaleda Zia.

Alliansen vil blant annet okkupere landets presidentpalass, dersom ikke presidenten fjerner disse tjenestemennene.

Sheikh Hasina og Khaleda Zia har alternert som statsminister i Bangladesh de siste 15 årene. Men de to kvinnene er politiske erkerivaler og nekter til og med å snakke med hverandre.

Ifølge kilder i bangladeshisk presse gir stillingen som statsminister gode muligheter for personlig berikelse. Sønnen til Khaleda Zia kalles på folkemunne «Mr. 10 prosent», og beskyldes for å kreve bestikkelser for hvert eneste prosjekt som trenger offentlig godkjenning.