Også Kripos har formelt bedt om hjelp fra greske kolleger — tre døgn etter at Monica Barstad sist ble sett.

Inge Osaland dro fra Aten til Santorini mandag kveld og oppsøkte politiet der.

— Det virket som om de tok tak i saken med en gang, sier han til Stavanger Aftenblad.

Men han har lite å gå på.

— Jeg kjører rundt og prøver å nøste opp litt i ting, sier han.

Sporene av datteren slutter på flyplassen i Aten, der hun skal ha blitt observert av folk på et reisebyrå fredag i 15-tiden. Dagen før sjekket hun inn på et hotell i Aten som Aftenbladet besøkte mandag kveld.

Frustrert far

Resepsjonisten kunne ikke si om Barstad kom alene, men hevdet at hun var alene da hun reiste derfra i taxi tidlig fredag morgen.

Hun skulle nå et fly hjemover etter ferien. Barstad kom seg ikke med dette flyet, angivelig fordi billetten ikke var betalt.

Faren fikk en sms fra henne fredag kveld. Han er frustrert over at han fortsatt ikke har fått opplyst fra politiet hvor mobilen da befant seg.

— Hun skrev at hun skulle gå og legge seg og at hun ville ta kontakt dagen etter. Hadde vi bare visst hvor den meldingen kom fra, sier Osaland.

Hadde kjente på Santorini

I mangel av denne kunnskapen har faren dratt til Santorini, der datteren og en venninne ferierte i forrige uke, før venninnen reiste hjem og Monica Barstad fortsatte til Aten.

— Hun har kontakter og kjente her på øya. Hvis det står på penger, reiser man vel til et sted man har kjente, sier Osaland.

Han har oppsøkt hotellet på øya der datteren bodde.

— Det var det ikke noe hjelp i det. Men jeg ble vel mottatt, sier Inge Osaland.

Ikke en savnet-sak

Mandag kveld ble gresk politi formelt koplet inn, da Kripos ba om bistand, ifølge Sjur Larsen, Norges ambassadør til Hellas.

— Vi har ingen indikasjoner på at noe kriminelt har skjedd. Foreløpig er dette en savnet-sak, og alle muligheter står åpne, sier Larsen.