Mediene oppfordrer myndighetene til å legge av seg den "sovjetiske" vanen med å holde viktig informasjon hemmelig, og opplyse hva slags gass som ble brukt.

At russiske myndigheter nekter å opplyse det er "skammelig, et tilbakefall til de verste sidene ved sovjetisk militært hemmelighold og en hardhjertet forakt for menneskeliv", skrev den konservative avisen The Times.

Liberale Guardian skriver at det bare er én måte å oppklare hendelsen på, og det er "å gjøre noe Russland historisk sett har vært motvillig til: å gjennomføre en offentlig, uavhengig gransking".

117 gisler døde i aksjonen, de fleste av gassen som ble pumpet inn i bygningen.

— Hvis det viser seg at legene kunne ha reddet gisler som døde, om myndighetene hadde fortalt dem hva slags gass som ble brukt, da kan de politiske konsekvensene bli svært store for presidenten, kommenterer Guardian, som minner om president Vladimir Putins oppførsel etter "Kursk"-katastrofen da ubåtbesetningen på 118 omkom.

— Det er som om han ikke har lært noe i det hele tatt etter den katastrofalt kalde og feige måten han opptrådte på under "Kursk"-katastrofen i 2000, da myndighetene med hensikt unnlot å informere de etterlatte om hva som var skjedd med deres kjære.

(NTB)