Inntil 30 genmodifiserte barn skal ha blitt født som et utilsiktet resultat av et eksperimentelt program ved Institute for Reproductive Medicine and Science of St Barnabas i New Jersey, ifølge det britiske vitenskaplige tidsskriftet Human Reproduction. En av forskerne som utviklet teknikken, Jacques Cohen, benekter at noen av barna er født med modifiserte gener.

Gener fra eggcellene til givere ble lagt til eggene til ufruktbare kvinner i et forsøk på å overkomme ufruktbarheten. DNA-tester av to av barna skal ha vist at de hadde et lite antall gener som ikke var fra noen av foreldrene, ifølge Human Reproduction.

— Teknikken fører imidlertid ikke til genetisk modifiserte mennesker, sier Cohen. Ikke under noen omstendighet har vi gjort forandringer i basepar eller genom, sier han til nyhetsbyrået AFP.

Genene som ble implantert ble tatt fra mitokondrier, som er små strukturer som flyter rundt kjernen i celler. Forskerne mener at de genetiske bestanddelene i mitokondriene ikke har noen påvirkning på barnets utvikling.

Mitokondriene ble transplantert inn i pasientenes egg fordi forskerne trodde at en defekt i de opprinnelige mitokondriene var kilden til ufruktbarheten.(Origo)