— Taliban-kilder i Kabul fortalte AIP at disse historiene om at Osama eller noen av hans medarbeidere er arrestert, er falske og fabrikkerte, heter det i en melding fra det afghanske nyhetsbyrået AIP.

En arabisk avis skrev torsdag at bin Laden, som er mistenkt for å stå bak terrorangrepene i New York og Washington, skal ha blitt anholdt. Sjefen for den væpnede delen av bin Ladens bevegelse, Muhammad Atef al-Makni, skulle også ha blitt anholdt. Dessuten var en rekke afghanske ekstremister satt under overvåking, skrev Dubai-avisen Ilaf på sine nettsider.

En diplomat ved Taliban-regimets ambassade i naboemiratet Abu Dhabi kunne verken bekrefte eller avkrefte meldingen i Ilaf. - Det eneste jeg vet, er at bin Laden skal oppholde seg ett eller annet sted i Afghanistan, sa denne diplomaten.

Osama bin Laden er hovedmistenkt for å stå bak terrorangrepene mot USA tirsdag. Han og Muhamad Aten al-Makni er formelt siktet for bombeaksjonene mot USAs ambassader i Kenya og Tanzania i 1998. Til sammen 224 mennesker mistet livet og flere tusen kom til skade i disse terrorangrepene.