Flyet hadde 77 mennesker om bord. Ingen var torsdag kveld funnet i live.

Ukraina gjennomførte en serie prøveskytinger med bakke-til-luftraketter på Krimhalvøya, samtidig som det russiske flyet ble sprengt i biter over Svartehavet.

Kilder i Pentagon var først ute med teorien om at en ukrainsk rakett kunne ha truffet flyet.

— Det er mulig at dette var en tragisk ulykke og ikke terrorisme, sa den amerikanske kilden i forsvarsdepartementet i Washington.

Observerte øvelsen

En talsmann for det russiske sjøforsvaret sa kort etter at det russiske flyet ble skutt ned ved en feil, men det ukrainske forsvarsdepartementet sa at det ikke kunne være tilfelle.

— Verken retningen eller rekkevidden til rakettene stemmer overens med punktet der flyet eksploderte. Så det ukrainske forsvaret var ikke involvert i ulykken, sa talsmann for departementet Konstantin Khivrenko til nyhetsbyrået Reuteres.

Det er bekreftet at det ukrainske sjøforsvaret holdt en skyteøvelse på Krimhalvøya idet flyet passerte.

Rakettøvelsen ble utført med 20 ubemannede småfly, såkalte droner, som mål. Øvelsen ble overvåket av russiske og ukrainske marinefartøyer. En journalist fra nyhetsbyrået Reuters var også til stede og observerte rakettøvelsen som foregikk fram til klokka 13.30 lokal tid.

Sovjet-jøder

Tupolev 154-maskinen var på vei fra Tel Aviv til Novosibirsk i Sibir. Flyet tilhørte Siberia Airlines. Flyet var et charterfly som en gang i uken, hver tirsdag klokka 10, tar israelske statsborgere fra Tel Aviv til Sibir.

En redningsaksjon ble satt i gang umiddelbart etter at ulykken var meldt, men ingen er funnet i live. Det var 66 passasjerer og 11 besetningsmedlemmer om bord. 51 av passasjerene var israelske statsborgere, trolig utvandrede Sovjet-jøder, 15 var russiske statsborgere.

Flyet eksploderte i lufta før det ramlet bitvis i Svartehavet torsdag formiddag, en time etter avgang fra Ben Gurion-flyplassen i Tel Aviv.

Umiddelbart skjerpet Israel de allerede strenge sikkerhetstiltakene på Ben Gurion-flyplassen og kansellerte alle avganger av frykt for at det var svikt i sikkerhetstiltakene. Flygningene ble gjenopptatt torsdag kveld.

Så eksplosjon

En flyger i et armensk fly i området så flyet eksplodere i 11.000 meters høyde, 190 kilometer sør for den russiske badebyen Sotsji.

Det armenske flyet befant seg i 6.000 meters høyde. Flygeren så ild, deretter en eksplosjon og fragmenter som falt i havet.

President Vladimir Putin innkalte et krisemøte i Kreml straks han ble informert om havariet, og ga lederen for sikkerhetsrådet, Vladimir Rusjailo, ansvar for etterforskningen.

Putin gikk ut tidlig og sa at terrorisme var en mulig forklaring.

Det var spekulasjoner om at flyet hadde mellomlandet i Bulgaria, men det ble avkreftet av bulgarske myndigheter torsdag ettermiddag.