— Dette er uforsiktig journalistikk. Alle burde være fortørnet, sa talsmannen for Det hvite hus, Scott McClellan om artikkelen i Washington Post.

Bush og andre i administrasjonen trakk i 2003 fram to trailere som ble funnet i Irak som bevis på at Irak hadde planer om utvikling av biologiske våpen, enda Pentagon-eksperter tidligere hadde fastslått at de antakelig ble brukt til å produsere helium-gass til værballonger.

Bush hevdet at trailerne, som ble oppdaget bare uker etter invasjonen i mars 2003, var de biologiske laboratoriene som USA lenge hadde lett etter.

— Vi har funnet masseødeleggelsesvåpnene, sa Bush mens han struttet av selvtillit.

To dager før lagde imidlertid Pentagon en hemmelig rapport som fastslo at trailerne var lite egnet til produksjon av biologiske våpen, ifølge Washington Post

Men påstanden ble likevel gjentatt av tjenestemenn i administrasjonen i mange måneder etter at administrasjonen hadde fått Pentagon-rapporten som viste at påstanden var uriktig.

Det hvite hus sier at Bush ikke kjente til rapporten og at han baserte sine uttalelser på en rapport fra CIA og forsvarets etterretningstjeneste DIA.

REUTERS