Politiet har de siste dagene også arrestert rundt 5.000 tilhengere av hennes parti, opplyser partikilder.

Rundt 200 politifolk, støttet av pansrede kjøretøyer, satte opp piggtrådsperringer rundt Benazir Bhuttos hus i hovedstaden Islamabad fredag morgen, få timer før hun skulle gått i spissen for en planlagt massemønstring mot unntakstilstanden i nabobyen Rawalpindi.

– Sikkerhet

Kilder både i regjeringen og sikkerhetsstyrkene sier hun er satt i husarrest, mens en annen kilde sier politiet har omringet huset hennes av sikkerhetsgrunner.

– Det er ingen restriksjoner på hennes bevegelser. Dette er bare for hennes egen sikkerhets skyld, sier kilden.

Men offiserer som deltar i blokkeringen av hennes hus i Islamabad levner ingen tvil: – Hun skal ingen steder i dag, sier en av dem.

Massearrester

Politiet har også de siste dagene arrestert minst 5.000 tilhengere av Bhuttos Pakistans folkeparti (PPP) i Punjabprovinsen, sier en partikilde. Arrestasjonsbølgen startet onsdag og fortsatte natt til fredag.

– Det er et massivt angrep på vårt parti, sier Raja Javed Ashraf, parlamentariker fra PPP.

Medlemmer av ledelsen i hennes parti, sier de fortsatt vil forsøke å gjennomføre protestdemonstrasjonen fredag som planlagt. Men regjeringen er tilsynelatende fast besluttet på å hindre protestene. Rundt 6.000 politifolk er utplassert for å stoppe protestene, og møtestedet er totalt sperret med betongblokker og piggtråd.

– Under ingen omstendigheter vil protestmarsjen bli tillatt, sier Rawalpindis politisjef Saud Aziz til AFP.

Politiske møter og demonstrasjoner er forbudt i henhold til unntakstilstanden som Pakistans president Pervez Musharraf innførte sist lørdag.

Musharraf lovet torsdag frie og demokratiske valg innen midten av februar. Samtidig varslet riksadvokaten at unntakstilstanden, som ble innført lørdag, vil bli opphevet om en måned eller to.

Tidligere statsminister og PPP-leder Benazir Bhutto karakteriserte løftene som for vage, og nektet å avlyse den planlagte demonstrasjonen fredag.