Dutroux innrømmet imidlertid ikke direkte at han er skyldig i drap. Uttalelsene er tatt opp på lydbånd av en belgisk journalist fra fjernsynskanalen VTM.

Opptaksutstyret ble smuglet inn i cellen av et medlem av det belgiske senatet. Fjernsynskanalen kringkastet intervjuet mandag, men ville ikke opplyse om Dutroux var klar over at han ble intervjuet.

Dutroux og ofrenes slektninger har ventet på en rettssak siden 1996 da Dutroux ble arrestert, siktet for å ha bortført, torturert, voldtatt og drept fire jenter, blant dem åtte år gamle Julie Lejeune og Melissa Russo, som sultet i hjel i et provisorisk fangehull under et av husene hans.

— Jeg holdt Julie og Melissa fanget i huset mitt, så jeg er ikke uskyldig. Jeg holdt An og Eefje (tenåringene An Marchal og Eefje Lambrecks) innesperret i huset mitt, så jeg er ikke uskyldig. Jeg er helt og holdent skyldig, sa Dutroux.

Dutroux ble løslatt fra fengsel i 1992 etter å ha sonet tre år av en fengselsstraff på 13 år for å ha voldtatt fem jenter. Siden han ble arrestert igjen i 1996 har han hele tiden nektet skyld i drap. Han beskylder kona, Michelle Martin, for å ha unnlatt å gi jentene mat.

Rettssaken mot Dutroux skal etter planen starte neste år.

Pedofilinettverk I intervjuet hevder Dutroux også at det finnes et omfattende pedofilinettverk i Belgia.

Uttalelsene vil sannsynligvis styrke konspirasjonsteorier om en belgisk dekkoperasjon for å beskytte mektige mennesker, som det blir påstått er knyttet til pedofiliskandalen.

(NTB)

INNRØMMER SKYLD: Marc Dutroux-saken er et vedvarende mareritt for befolkningen i Belgia. Politiet er blitt beskyldt for å ha opptrådt klossete da det brukte over 14 måneder på å finne Julie og Melissa.