Den belgiske rytteren Wouter Weylandt døde etter det stygge fallet på mandagens tredje etappe av Giro d’Italia.

TV-bildene viste en bevisstløs rytter, og blod som fosset fra ansiktet.

Weylandt fikk behandling på stedet, og de offisielle meldingene går på at han fikk 15 minutter hjertekompresjon av leger på ulykkesstedet, før han ble fløyet bort i ambulansehelikopter.

Uhellet skjedde drøye 20 kilometer før mål, da Leopard-rytteren var på vei ned fra Passo del Bocco.

Stygg velt

Det var den italienske TV-stasjonen RAI som var først ute med å melde dødsfallet, men det ble senere bekreftet av arrangørene og doktor Giovanni Tredici, som var en av de legene som kjempet for den 26 år gamle belgierens liv på sykehuset.

Weylandt veltet stygt på vei ned fra løypas høyeste punkt Passo del Bocco, men det er noe uklart hva som skjedde da Leopard-Trek-rytteren gikk i asfalten.

Det ble sagt at han fikk den ene pedalen sin inn i autovernet, og at han deretter gikk kast i kast vel 60 meter nedover veien.

Hjertestans

TV-seerne ble vitner til at han fikk behandling på stedet. Legene måtte kutte av ham hjelmen, og han fikk hjertemassasje.

Det rapporteres også at 26-åringen blødde kraftig fra munnen.

— Han fikk den behandlingen vi umiddelbart var i stand til å gi ham, men til tross for at han kom raskt under behandling, var det ingenting vi kunne gjøre. Hjertet stoppet å slå, sa Tredici i et TV-intervju med RAI like etter at dødsfallet var kjent.

Weylandt ble profesjonell i 2006, og han kjørt for Quick-Step i begynnelsen. I fjor vant han den tredje etappen i giro d’Italia i nederlandske Middelburg.