Rederiet og norske myndigheter venter å få kontakt når skipet kommer til bestemmelsesstedet, som antas å være i Somalia. Rederiet er bekymret for de 27 sjøfolkene som er om bord på skipet.

Informerer

— Vi har vært opptatt av å prøve å underrette pårørende så godt som mulig. Vi arbeider hele tiden med å ivareta skipet og folkene om bord. Menneskene er det viktigste, men det lite vi kan gjøre, før vi hører fra skipet, sier daglig leder i rederiet, Per Heggen Hansen til NTB.

Foruten den norske kapteinen omfatter besetningen 19 fra Filippinene, fem fra Polen, en fra Russland og en fra Litauen. Rederiet ønsker ikke å gi opplysninger om den norske kapteinen, men opplyser at hans pårørende er informert.

Kontakt med pårørende

Rederiforbundet sier i en pressemelding at det vil sende representanter til Filippinene søndag for å møte representanter for de filippinske sjøfolkene.

Kommunikasjonssjef Bjørn Jahnsen i UD opplyser at departementet vil holde et møte med ambassadene til de landene som har sjøfolk om bord på skipet. Norge har også kontakt med Sjøfartsdirektoratet på Bahamas, som er flaggstaten for skipet.

— Det er ikke første gang skip fra Bahamas blir kapret, så de har erfaring med slike situasjoner, sier Jahnsen.

Nytt område

Det 158 meter lange kjemikalietankskipet Bow Asir var på vei fra Persiabukta til Mombasa i Kenya da kapringen skjedde torsdag morgen, 900 kilometer utenfor kysten av Kenya, rett sør for grensen til Somalia.

16 til 18 pirater med maskingevær tok kontroll over den norskeide kjemikalietankeren torsdag formiddag og tok mannskapet på 27 som gisler. Det er ventet krav om løsepenger når skipet kommer til land.

«Bow Asir» har en besetning på 27 fra flere nasjoner. Kapteinen er norsk.
Sæle, Tord A.