Domstolen var aldri i tvil om at John Evander Couey fortjente dødsstraff for drapet på lille Jessica Lunsford, en forbrytelse som rystet hele USA og førte til økt oppmerksomhet om sexovergrep mot barn.

Jessica Lunsford ble bortført fra sin egen seng i Homosassa i Florida i februar 2005. Etter at Couey hadde forgrepet seg på henne, pakket han den lille jenta inn i en søppelsekk av plast og begravde henne levende i bakhagen.

Tilsto

Couey ble pågrepet og tilsto forbrytelsen, og han ledet også etterforskerne til stedet der Jessica lå begravd.

De rettsmedisinske undersøkelsene viste at niåringen var voldtatt og at hun døde av kvelning inne i plastsekken. Det ble også funnet blod fra den lille jenta på Coueys madrass.

Bevisene mot Couey var derfor overveldende. Forsvarets eneste vitne under rettssaken var en psykolog som slo fast at 49-åringen er mentalt tilbakestående, noe som ble avvist av aktoratet.

Uttrykksløs

I mars fant juryen ham skyldig og anbefalte samtidig dødsstraff. Fredag forkynte dommer Richard Howard dødsdommen.

Couey, som var ute på prøve etter å ha blitt dømt i en narkotikasak da han bortførte Jessica Lunsford, og som tidligere er domfelt for seksuelle overgrep mot en fem år gammel jente, satt uttrykksløs i rettslokalet da dommen ble lest opp.

Drapet på lille Jessica fikk de folkevalgte i Florida til å vedta en ny lov, kjent som Jessicas lov. Den åpner for lengre fengselsstraff og livsvarig merking av dømte overgripere med elektroniske brikker i Florida.