– Kate og Gerry McCann har i dag begge fått status som arguidos (mistenkt), sa Gerry McCanns portugisiske advokat etter at et mange timer langt avhør av Madeleines far var avsluttet natt til lørdag.

Sliten etter avhørsmaratonPolitiet stilte ingen betingelser om kausjon og har ikke siktet noen av foreldrene, opplyser advokaten Carlos Pinto de Abreu. Etterforskningen av saken fortsetter.

Ektemannen Gerry McCann snakket ikke til pressen da han forlot politistasjonen litt over midnatt, men før avhøret sa han at det er latterlig at politiet mistenker hans kone for å ha hatt noe med forsvinningen å gjøre.

Blodspor

Portugisisk politi mener blodspor i en bil knytter Kate McCann til datteren Madeleines forsvinning, og har gitt henne status som mistenkt.

– Det er kommet en latterlig antydning om at blod som ble funnet i en bil de leide 25 dager etter at Madeleine ble tatt, kan stamme fra henne. Det blir antydet at Kate på ett eller annet vis er knyttet til datterens død, noe som helt klart er absurd, sa Justine McGuinness, en talskvinne for familien.

Kates svigerinne, Philomena McCann, fortalte at politiet hadde antydet at Kate hadde drept sin fire år gamle datter ved et uhell, gjemt liket og deretter kvittet seg med det, meldte Sky News.

Ifølge svigerinnen tilbød politiet Kate en avtale som går ut på at hun får en fengselsstraff på to år dersom hun tilstår.

Flere rettigheter

At politiet har gitt Kate og Gerry McCann status som «arguida» – formelt mistenkt – gir etterforskerne anledning til å stille dem mer nærgående og detaljerte spørsmål. Men det gir også de to flere rettigheter enn når man bare har status som vitne. De to har nå rett til å la være å svare på spørsmål og rett til advokat. De må melde seg for politiet hver femte dag.

– De er veldig frustrert. Mest av alt for at dette tar oppmerksomhet bort fra den opprinnelige etterforskningen av Madeleines forsvinningen, sier talsmann for ekteparet, David Hughes.

Den eneste som tidligere har hatt slik status i Madeleine-saken er briten Robert Murat, som bor i området der familien McCann var på ferie da jenta forsvant 3. mai. Til tross for gjentatte avhør og husundersøkelser, ble Murat verken siktet eller tiltalt.

DAVID MOIR
REUTERS