Det opplyser myndighetene. De fleste av migrantene kommer fra Midtøsten, opplyser Sahrul Arifin, sjefen for nødtjenestene på kriseberedskapssenteret i provinsen Øst-Java.

Ifølge dagbladet.no har en av dem som er reddet, en afghansk flyktning, snakket med en lokalavis om forholdene om bord i trebåten.

— Båten begynte å vugge fra side til side, noe som skapte fullstendig panikk. Siden båten var så full, var det umulig å bevege seg, sier den 24 år gamle afghanske flyktningen, med nyhetsbyrået AP som kilde.

— Panikken førte til at båten ble enda mer ustabil. Vi begynte å ta inn vann og den sank, sier 24-åringen.

Mer enn 40 barn

Det var lokale fiskere som plukket opp de overlevende. Den afghanske flyktningen anslår at det var flere enn 40 barn om bord i båten. Ingen har ennå oversikt over hvor mange av barna som er reddet, ifølge Dagbladets nettavis.

76 personer er reddet, men flere hundre andre er fortsatt savnet, sier Arifin.

Kraftige bølger knuste trebåten omkring 90 kilometer fra kysten, ifølge ham.

— Våre lete- og redningsmannskaper har begynt å finkjemme vannet i området hvor ulykken fant sted, men vi sender likposer til området nå, sier Arifin.

Transittland

Ifølge ham er passasjerene trolig ulovlige migranter fra land som Iran og Afghanistan. Mange båtflyktninger fra Midtøsten og Asia bruker Indonesia som transittland på vei til Australia.