– Mest sannsynlig var dette en skitur for ungene, sier Mike Fergus, talsmann for den amerikanske luftfartsmyndigheten.

Ulykken skjedde rundt 150 meter fra flyplassen utenfor byen Butte søndag kveld lokal tid. Piloten forsøkte å lande, men styrtet i stedet på en kirkegård.

Flyet var i utgangspunktet på vei fra California til byen Bozeman i Montana. Imidlertid ble ruten lagt om slik at piloten i stedet tok sikte på å lande ved Butte.

Flammer

Amerikanske myndigheter har så langt ikke gitt mange opplysninger om ulykken, men opplyser at 14 mennesker er omkommet, syv av dem var barn.

Steve Guidoni, som tilfeldigvis befant seg i nærheten da ulykken skjedde, sier det ikke var stort igjen av flyet etter styrten.

– Jeg så om det var noen jeg kunne dra ut, men det var ingenting der. Jeg kunne ikke se noe. Bare noe bagasje som var strødd utover og flammer, forteller Gui-doni.

Passasjerer

Flyet som styrtet, var en enmotors turbopropmaskin av typen Pilatus PC-12. Flere kilder opplyser at denne flytypen i utgangspunktet ikke er godkjent for flere enn ni eller ti passasjerer.

En talsmann for luftfartsmyndigheten Federal Aviation Administration (FAA) sier det likevel er en mulighet for at det styrtede flyet kan ha blitt modifisert slik at det kunne ha flere passasjerer om bord.

Alvorlige hendelser

Søndagens ulykke er den fjerde alvorlige hendelsen på tre måneder for amerikansk luftfart.

20. desember i fjor ble 37 mennesker skadet da et fly skled ut av rullebanen på den internasjonale lufthavnen i Denver. Måneden etter nødlandet et passasjerfly på Hudson-elven i New York, uten at noen ble skadet.

Verre gikk det da et fly krasjet inn i et bolighus i en forstad til Buffalo i delstaten New York i februar. Alle de 49 passasjerene omkom, i tillegg til en mann som befant seg i huset.

REUTERS