— Det er bare et stort hull der huset vårt sto. Vi har sovet på gaten i natt, folk tør ikke være inne. Vi har fått med oss noen få ting og reiser til nabobyen. Vi vet ennå ikke hvor vi skal bo, sier Dariush Nemati til bt.no.

— Hele huset skalv, men vi kom ut før det raste. Berlusconi har lovet at alt skal bygges opp igjen innen 28 måneder, men det har jeg ingen tro på.

Flykter fra spøkelsesby

  • Bare i løpet av ti-femten minutter er det båret ut to døde, melder bt.no-reporter Rune Christophersen, som nå befinner seg midt i sentrum av L'Aquina - byen som er hardest rammet av katastrofen.

— Boligblokker er helt sammenraste. Ruinhauger er fulle av betongblokker og armeringsjern. Det er helt kaos, sier Christophersen.

Gravemaskiner gyver løs på haugen av sammenraste boliger. Redningsmannskaper leter etter omkomne - og mirakler.

Folk strømmer til husene sine for å hente det de kan redde. Mange boligblokker ser nesten uskadd ut utenfra, men er totalt rasert innvendig.

Samtidig meldes det om en rekke etterskjelv.

Les også: Dødstallene stiger

— Det gikk et nettopp nå. Det haglet med murstein i gatene, forteller bt.nos utsendte.

Politiet forsøker nå å jage folk ut av byen. Frykten er at et etterskjelv skal føre til nye ødeleggelser.

— Folk pakker det de har og forsøker å komme seg ut. Det er trafikkaos rundt byen nå, men evakueringen går stille for seg.

Reddet etter 23 timer

Et døgn etter at jordskjelvet rammet Abruzzo-regionen i Italia, ble 24 år gamle Marta Valente reddet ut av restene etter en studentbolig i byen L’Aquila.

Et døgn etter jordskjelvet i Italia finner redningsmannskapene overlevende i den sammenraste studentboligen i byen L'Aquila.

Med tårer i øynene og kroppen fullstendig dekket av støv ble studenten trukket ut av steinmassene 23 timer etter at studentboligen i sentrum av byen kollapset. Les også: Eirik fra Bergen hadde griseflaks

Ifølge redningsmannskapene var hun i god form da hun ble hentet ut av den fire etasjers boligblokken.

— Det var en svært vanskelig redningsoperasjon. Vi fryktet hele tiden for at rester av bygningen ville kollapse rundt henne, forteller Aldo, en av redningsmennene til den italienske avisen Corriere Della Sera.

Beskyttet av bjelke - Marta har hatt utrolig flaks. Vi fant henne liggende i sengen. En bjelke av armert betong, som hadde rast ned fra taket, lå som en beskyttelse over henne. Vi måtte skjære henne løs fra sengen, sier Aldo.

Et par timer tidligere ble de to studentene Francesca (21) og Matteo (22) reddet ut av den samme studentboligen. De lå og sov da bygningen raste sammen over dem, og ble reddet ut i morgentimene tirsdag.

Les også: Riises hus ristet

Marta kan trolig takke sine medstudenter for at hun ble funnet og reddet ut i live. Matteo og Francesca kunne fortelle redningsarbeiderne nøyaktig hvor hun befant seg.

Nesten 16 timer etter skjelvet ble seks studenter reddet ut i live, men fortsatt er flere studenter sperret inne i bygningen, skriver den italienske avisen. Flere døde er hentet frem.

Flyfoto som viser ødeleggelser etter jordskjelvet i byen L'Aquila i Abruzzo-regionen. FOTO: REUTERS

Håpet svinner Et hundretall overlevende ble reddet fra ruinene i byen i løpet av natten, opplyser redningsmannskapene. Men håpet om å finne flere overlevende svinner.

Les også: Han varslet katastrofen

179 personer er funnet døde etter jordskjelvet i Italia, ifølge redningsarbeidere i byen L’Aquila. Tirsdag morgen var minst 34 personer fortsatt savnet, melder italienske medier. Så mange som 100.000 mennesker ble evakuert etter jordskjelvet.

1500 personer ble skadet i skjelvet som rammet sentrale områder av Italia. Episenteret for jordskjelvet lå i nærheten av byen L’Aquila og områende rundt, om lag ti mil nordøst for Roma.

Tallet på hjemløse er i løpet av natten blitt nedjustert fra 50.000 til 17.000. Statsminister Silvio Berlusconi erklærte mandag unntakstilstand i Abruzzo-regionen.

RUNE CHRISTOPHERSEN (mms)