Forsvarsminister Grete Faremo (Ap), forsvarssjef Harald Sunde og den norske ambassadøren Kåre Aas sto nærmest flyet da seks soldater bar hver båre, svøpt i norske flagg, inn på flyet.

Bårene kom til flyplassen et par kilometer utenfor den store militærleiren i Mazar-i-Sharif etter å ha blitt fraktet i prosesjon fra leiren.

Litt etter soloppgang sto soldater fra Norge og flere andre land oppstilt langs ruta helt til flystripa og ved flyet. Kistene, svøpt i norske flagg, var lagt synlig på to militære lastebiler.

Fulgte de døde Først i prosesjonen gikk en feltprest, deretter kom to soldater med norske flagg. Badet i lyset fra morgensola beveget følget seg sakte i retning flyplassen.

Faremo, Sunde og Aas gikk rett bak lastebilene med kistene hele veien til flyplassen. Også lederen for de NATO-ledede ISAF-styrkene i Nord-Afghanistan, den tyske generalen Hans-Werner Fritz, fulgte de døde nordmennene.

På grunn av et forsinket fly ble avreisen til Norge utsatt med et par timer. Når kistene ankommer Norge senere torsdag, vil både kronprins Haakon og statsminister Jens Stoltenberg (Ap) delta i en minneseremoni på Gardermoen.

Gransker angrepet Ikke siden andre verdenskrig har Norge lidd større militære tap på én gang enn i Faryab-provinsen søndag. Alle de fire soldatene i bilen som ble rammet av en veibombe, ble drept momentant.

Trond Bolle, Christian Lian, Simen Tokle og Andreas Eldjarn kom fra møter med lokale afghanske ledere da de kjørte på bomben. Den skal ha blitt utløst med såkalt trykkplate, og Forsvaret tror ikke den var rettet spesifikt mot norske soldater.

Det skal gjennomføres en gransking for å vurdere om de norske styrkene kan dra lærdom av angrepet og forbedre rutinene sine. Taliban-bevegelsen har tatt på seg ansvaret for bombeeksplosjonen, men dette er ikke blitt bekreftet fra andre kilder.