New Yorks borgermester Rudy Giuliani opplyste at antall omkomne ved midnattstider natt til torsdag lokal tid var kommet opp i 82. Ifølge borgermesteren frykter redningsledelsen fortsatt at tallet på dødsofre skal komme opp i flere tusen.

Blant de døde er trolig flere hundre brannmenn og politifolk, som strømmet til World Trade Center straks etter at tvillingbygningene ble rammet av to kaprede fly tirsdag. -Det kan ligge tusener i ruinene, noe mer nøyaktig tror jeg ikke det er mulig å si, framholdt Giuliani.

Trapper noe ned

USAs militære styrker har trappet sin beredskap noe ned, opplyste forsvarsminister Donald Rumsfeld onsdag kveld amerikansk tid. -Vi har gått fra Delta, som er høyeste nivå, til Charlie, som er nest høyest, sa Rumsfeld til fjernsynskanalen NBC.

President George W. Bush ga personlig ordre om at beredskapen skulle økes til Delta-nivå, straks han fikk høre om angrepene mot World Trade Center i New York og Pentagon i Washington. Det innebar at alle amerikanske styrker i utlandet ble satt i alarmtilstand.

Alle permisjoner ble inndratt, og soldatene måtte holde seg i sine forlegninger. Bush selv reiste ikke direkte tilbake til Washington, men la hjemveien fra et besøk i den sørlige delstaten Florida via delstatene Louisiana og Nebraska.