Gjestene viste seg nemlig å tilhøre en internasjonal bande av smuglere, falskmyntnere og andre kjeltringer, skrev den britiske avisen The Guardian torsdag. Bryllupsdagen endte med ikke mindre enn 87 arrestasjoner på båten og andre steder i USA og Canada.

Det ble også beslaglagt falske hundredollarsedler med et samlet pålydende på over 4,4 millioner dollar (28,5 millioner kroner) og sigaretter til en gateverdi av 42 millioner dollar eller over 270 millioner kroner. Sigarettene var billige etterligninger av kjente merker.

Operasjonen var ifølge The Guardian satt i scene av USAs føderale politi FBI, som for flere år siden fikk sine egne folk på plass i smuglermiljøet. Blant disse agentene var den angivelige bruden og brudgommen som skulle vies på yachten «Royal Charm».

Amerikanske myndigheter skal være forbløffet over smuglernes frekkhet og avanserte arbeidsmetoder. De forfalskede sedlene skal ha lignet så sterkt på de ekte, at selv de mest avanserte tekniske kontrollapparater ikke fant noen feil ved dem.