Den 41 år gamle brasilianske presten Adelir Antonio de Carli ble meldt savnet 20. april i år, etter at han hadde forsvunnet ut over havet hengende i hundrevis av heliumfylte ballonger.

De Carli var en erfaren fallskjermhopper, og stuntet med heliumballongene ble satt i gang for å samle inn penger til å bygge et lite kapell i havnebyen Paraná.

Den savnede ble funnet død utenfor kysten av det sørøstlige Brasil, bekrefter politiet overfor nyhetsbyrået Reuters. Stedet der presten ble funnet ligger ca. 1000 km nordøst for utgangspunktet for ballongferden.

Det var en slepebåt som oppdaget den omkomne i sjøen i nærheten av byen Macae like sør for Rio de Janeiro. Liket ble funnet 5. juli, men politiet har ikke vært hundre prosent sikre på at det var den savnede Adelir Antonio de Carli før denne uken.

– Vi var nesten helt sikre på at det var presten på grunn av ulike gjenstander, klær og materialer som ble brukt i ballongferden, sier politisjef Daniel Bandeira i Macae.

Mandag ble mistanken bekreftet via en DNA-test, og politiet offentliggjorde resultatene onsdag.

Her ble de Carli funnet omkommet:

BALLONGFUNN: Få dager etter at de Carli forsvant ble noen av ballongene funnet flytende i sjøen utenfor Brasil, og det ble antatt at den katolske presten ikke hadde overlevd flyturen.
AP/Scanpix
ERFAREN: De Carli kontrollerer utstyret før han legger ut på ferden. Presten var en erfaren fallskjermhopper.
Scanpix/AP