Familien fryktet det verste da den store heliumsballongen i bakgården fløy av gårde. De slo full alarm, og en storstilt biljakt på ballongen fulgte.

Amerikanske medier hang på slep, og var raskt på plass da ballongen etter drøyt to timer landet på et jorde. Seks år gamle Falcon Heene var imidlertid ikke å finne om bord.

Politiet fryktet at gutten hadde falt ned under ballongferden, og det ble innledet søk på bakken langs den rundt 80 kilometer lange ruten.

Gjemte seg i pappeske Det ble også søkt fra helikopter ved hjelp av varmekamera, men ingen spor ble funnet etter gutten. En drøy time senere kunne alle imidlertid puste lettet ut og letingen avblåses.

Falcon hadde gjemt seg i en pappeske på loftet, av frykt for farens vrede fordi han hadde tuklet med ballongen, kunne den lokale sheriffen James Alderden fortelle.

— Det virker som om han hadde vært der hele tiden og gjemt seg i en pappeske på et loft over garasjen, opplyste Alderden.

Reality-familie Storebroren hadde rett nok sett at Falcon krabbet om bord i et lite rom under ballongen, men han rakk åpenbart å komme seg ut igjen før den steg til værs.

Det er ikke første gang at seksåringens familie har vært i amerikanske mediers søkelys.

Foreldrene Richard og Mayumi Heene har to ganger deltatt i realityprogrammet «Konebyttet» på fjernsynskanalen ABC, der de har fremstått som heller viltre. Nå er også Falcon blitt kjendis.

PR-stunt?

På CNN i går kveld ble familien spurt om det hele var et publisitetsstunt. Falcon ble spurt av faren om hvorfor han ikke kom frem fra gjemmestedet sitt. Gutten svarte: «Dere sa at vi gjorde dette for showet».

— Hva mente han med det, spurte CNNs Wolf Blitzer.

— Jeg vet ikke, svarte faren Richard Heene.

På direkte TV blir Falcons far bedt om å stille det samme spørsmålet til sønnen om hvorfor han gjemte seg. Han gjør det ikke. Istedenfor angriper han Blitzer for å reise tvil om historien.

— Jeg er forferdet over at du stiller et slikt spørsmål, sier Richard Heene.

Sheriff Alderden mener at det ikke kan ha vært en bløff.

— Ifølge våre etterforskere og alle rapporter, var familiens angst og kvaler ekte. Lettelsen da han dukket opp igjen, var ekte. Jeg kan ikke forestille meg at han ble instruert av foreldrene til å gjemme seg, sier han til the New York Times.

Se hele CNN-intervjuet her:

TRYGG: Falcon Heene (6) var slett ikke i pappas luftballong. Han gjemte seg i garasjen i Fort Collins, Colorado.
AP