Det var libanesiske sikkerhetskilder som meldte om kampene på bakken som markerer første gang på flere tiår at israelske soldater befinner seg ved Tyr.

Soldatene landet ved den nordlige innkjøringen til byen der de kom i kamp med geriljasoldater fra Hizbollah i en sitronlund.

Et pansret personellkjøretøy tilhørende den libanesiske hæren ble ødelagt etter at libanesiske styrker skjøt mot helikoptrene med antiluftskyts.

Det er ikke klart hva målet for operasjonen var, men ifølge sikkerhetskildene ble de hentet igjen etter tre timer.

Før kommandosoldatene ble satt ned, ble deler av Tyr pepret med maskingeværild fra helikoptre. Byen ble også bombet fra fly og skip utenfor kysten, En sivilperson ble såret da en palestinsk flyktningleir sør for byen ble angrepet av flyene.

For tredje natt på rad bombet israelske fly lørdag også de sørlige bydelene i Beirut, melder libanesisk politi.

Flyene gjennomførte seks tokt over Beirut i løpet av natten. Der er ennå ikke klart hvilke mål som ble truffet eller om noen ble drept, men da det ble lyst, kunne flammer ses over bydelene som var dekket av svart røyk.

Samme område ble utsatt for 30 angrep natten før. Blant annet ble en liten fiskehavn i bydelen Uzai, som hittil ikke har vært rammet, lagt i grus, og en libanesisk soldat ble drept.

ZOHRA BENSEMRA
Israelske soldater i Nord-Israel etter å ha vendt tilbake fra den libanesiske siden av grensen.
PETR JOSEK