Bombeflyene kommer i bølge etter bølge ved høylys dag så vel som nattestid, og ifølge CNN falt noen av bombene farlig nært boligområder.

Ett av målene inne i byen var et større kommunikasjonssenter, som også tidligere har vært bombet.

Senteret ligger like ved det irakiske informasjonsdepartementet, som også var et angrepsmål. Et av byens presidentpalasser ble også truffet.

Republikanergarden

Men hovedmålene for bombeflyene var stillingene til republikanergarden utenfor byen. Fortsatt skal disse elitestyrkene ha seks divisjoner i utkanten av Bagdad, men de gjør ingen forsøk på å angripe de amerikanske styrkene.

Pentagon opplyser at antall flytokt mot mål i Irak nå nærmer seg 20.000 og så langt er ikke et eneste amerikansk fly gått tapt. Et amerikansk helikopter styrtet søndag og tre av de fire om bord mistet livet. Så langt i krigen har USA mistet nesten like mange soldater i ulykker som i felten.

Kontinuerlig

Hjelpearbeidere i den irakiske hovedstaden sier at bombingen foregår nesten kontinuerlig. Ifølge Røde Kors-mannskaper kommer det gjennomsnittlig 100 sårede irakere til sykehusene hvert døgn.

De amerikanske bakkestyrkene rykker ikke nærmere Bagdad. Både 3. infanteridivisjon sør for byen og styrkene som presser på fra vest og nord, har stanset opp knapt 100 kilometer utenfor hovedstaden.

Krigsfanger

Pentagon opplyste søndag at USA har tatt 4.500 irakiske krigsfanger. Disse er internert i fangeleirer, og representanter for Røde Kors har fått besøke dem. Så langt har irakiske myndigheter ikke gitt Røde Kors adgang til å besøke de amerikanske krigsfangene.

(NTB)