Enkelte jordmødre har registrert dobbelt så mange forventede fødsler de neste tre månedene enn normalt, skriver avisen Daily News.

— Erstatter de døde

Venterommene er stappfulle av høygravide, og alle fødselskurs i New York er fulltegnet. Statistikere mener babyboomen etter 9. september vil være stor nok til å merkes på demografiske kurver i årene som kommer.

— Det er nesten som å erstatte dem vi har mistet, sier 36 år gamle Mary Dawson. Hun venter en sønn i juli. Mary forteller at hun og hennes mann, Charles, bestemte seg for å få et barn kort tid etter terrorangrepet, der de mistet flere venner.

Forklaringene

Eksperter har ulike teorier for å forklare hva som har gått for seg på soverommene i New York i tiden etter 9. september.

— Den uromantiske versjonen er at folk har blitt avbrutt i sine daglige rutiner, og derfor har tibrakt mer tid sammen. Sex kan dessuten fungere avstressende i anspente tider, sier professor Robert Rosenheck ved Yale School of Medicine.

Psykolog Alan Hilfer presenterer en noe mer høytflyvende forklaring:

— Folk har fått en dypere forpliktelse overfor familien og har reevaluert sine verdier og mål i livet.

Uansett hva som er årsaken og hvor reell babyboomen i New York er, blir historiene fra fødestuene brukt som bevis på at optimismen igjen rår i østkyst-metropolen.

BABYBOOM: New York venter at rekordmange nye borgere vil se dagens lys de neste månedene.
Arkivfoto: Scanpix