Det nye tilfellet etterforskes av politiet i New York, FBI og helsemyndighetene, skriver fjernsynskanalens nettside. Det mest sannsynlige er at guttungen ble smittet da han besøkte tv-kanalen et par timer 28. september.

Kort tid etter ble han syk, men det tok en god stund før legene fant ut at det var miltbrann som feilte gutten. Han har nå testet positivt for hudvarianten av miltbrann, som er ganske lett å behandle. Legene er optimistiske og tror gutten blir frisk igjen.

Flere tilfeller

13 personer har i løpet av oktober blitt utsatt for miltbrannbakterien i USA. Fire personer har fått sykdommen, en av dem har mistet livet.

I Florida bekreftet helsemyndighetene mandag at Ernesto Blanco(73) også har miltbrann. Blanco er ansatt i mediehuset American Media Inc. Miltbrannens eneste dødsoffer så langt, Bob Stevens, arbeidet også i American Media som fotoredaktør i tabloidavisen The Sun.

En av Blancos arbeidsoppgaver var å hente brev og pakker på postkontoret i Boca Rotan. I et område av postkontoret som var stengt for uvedkommende har etterforskerne funnet en liten mengde av miltbrannbakterien. Mengden er så liten at man ikke tror den har representert noen helsefare for de ansatte på postkontoret.

Tilfeldig forbindelse

FBI har funnet en mulig forbindelse mellom terrorangrepene mot USA 11. september og miltbrannsmitten.

To av de angivelige kaprerne — Hamza Alghamdi og Marwan Al Shedi - leide en leilighet gjennom mekleren Gloria Irish. Hun er gift med Michael, som er redaktør i tabloidavisen The Sun, som inngår i American Media.

— Så langt ser vi på dette som en tilfeldighet, og ikke en forbindelse som knytter kaprerne til miltbrann, sier FBIs talskvinne, Judy Orihuela. Ifølge avisa Miami Herald skal minst sju av de andre mistenkte kaprerne ha besøkt leiligheten før terrorangrepene.

Senatet rammet

Miltbrannterroren så mandag ut til for første gang å ha rammet politikerne i Washington. Et brev som ble sendt til demokratenes senatsleder Tom Daschle, inneholdt pulver. To foreløpige miltbrannprøver ble tatt av pulveret, og begge var positive.

Brevet ble levert senatlederens kontor mandag. Senatorens stab blir behandlet med antibiotika.

— Dette er uskyldige mennesker som er blitt involvert i noe de ikke har noe med å gjøre. Jeg er veldig skuffet og sint, kommenterte Daschle, som ikke var på kontoret sitt da brevet ble åpnet.

Alle postleveranser til kongressen er midlertidig stanset, og etterforskere undersøker all post som er sendt til de folkevalgte. Daschle lover imidlertid at arbeidet i nasjonalforsamlingen kommer til å fortsette som normalt.

Brevet til Daschle var stemplet 18. september i Trenton i New Jersey. Det er samme dato og sted som på et brev med miltbrannbakterier som ble sendt til NBC News i New York.

(NTB)