Sammen med to kolleger tok Gaare oppstilling utenfor ambassaden like før klokken 19.00 og fulgte dramaet da den ble satt i brann.

— Etter cirka 30 sekunder fikk en gruppe demonstranter øye på oss. De kom bort og begynte å dytte og knuffe, forteller Gaare.

Brukket arm

Fotografene følte situasjonen så ubehagelig at de prøvde å flykte.

— Jeg klarte å komme unna. Senere ringte jeg en av de andre, en nederlandsk fotograf. Han hadde havnet på sykehus med brukket arm, forteller Gaare.

Gaare løp nedover gaten mot den kroatiske ambassaden, som også var omsvermet av aggressive demonstranter.

— Nede i en tverrgate hadde politiet tatt oppstilling. Det var første gang jeg så politiet, og jeg løp mot dem. Da begynte demonstranter å kaste stein, antakelig mot politiet, men det ble utrygt for oss andre også.

Segnet om av tåregass

Gaare søkte tilflukt i et portrom. Der sto han i et kvarter til 25 minutter. Politiet satte etter hvert inn pansrede kjøretøy og tåregass mot demonstrantene.

— Gassen var så sterk at vi måtte trekke inn i trappeoppgangen. Politifolk uten gassmaske kom også. Flere segnet om, helt ferdige etter å ha innåndet gassen, sier Gaare.

Han prøvde å ta seg gjennom menneskemengdene. Han fikk beskjed om ikke å si noe. Utlendinger var ikke trygge i dette området i går.

— Jeg fant en serbisk fotograf og sa jeg måtte gjennom byen. Han ba meg ikke si et ord, deretter loste han meg mot hotellet. De var en svært opphisset stemning i gatene, sier Gaare.

GORM K. GAARE / EUP- IMAGES