Det falt ikke under noe formelt intervju, men da dronningen besøkte den britiske rikskringkastingens radiohovedkvarter i London torsdag. Besøket var et ledd i feiringen av at Storbritannias statssjef fredag fyller 80 år.

– Jeg antydet at det var litt smålig å la være å invitere Fidel Castro til Buckingham Palace, for han er jo også 80. Men dronningen så ikke ut til å mene at det var noen god idé, sa radioreporter John Humphrys.

Humphrys er kjent for sin pågående stil, i den grad at han har pådratt seg økenavnet «inkvisitoren». Etter praten med dronningen fleipet han med at han nå risikerer å bli sperret inne i Tower of London, den gamle festningen som ble brukt som fengsel for høyforrædere.

Staben i BBC sang bursdagssang for dronningen, og overrakte henne en flunkende ny digitalradio som 80-årspresang. Pussig nok er det i år også 80 år siden den britiske rikskringkastingen fikk driftstillatelse i form av et kongelig konsesjonsbrev.

GRILLET: Dronning Elizabeth besøkte torsdag den britiske rikskringkastingen BBC og møtte blant annet styreleder Michael Grade. FOTO: SCANPIX