Den britiske statskringastingen er et av mange medier som har skrevet om dumpingen av giftig avfall i Elfenbeinskysten.

Det har også ført til at de ble saksøkt for injurier av oljehandlesselskapet Trafigura.

Fjerner artikkel

Avfallet ble fraktet til Elfenbeinskysten med firmaets innleide båt «Probo Koala» i 2006. Minst 16 personer skal ha omkommet etter nærkontakt med stoffet, etter de fleste rapporter.

Etter å ha inngått forlik, trekker nå BBC en artikkel fra nettsiden sin. I artikkelen er påstanden at avfallet er årsaken til at flere personer døde etter nærkontakt med stoffet.

Årsaken er den høye konsentrasjonen av hydrogensulfid som skal være i avfallet fra «Probo Koala». Stoffet er svært giftig, og er også blitt brukt i krigføring.

Fikk rettsordre

Trafigura, som også sendte samme type avfall til Vest Tank i Sløvåg, har hele tiden benektet muligheten for at hydrogensulfid finnes i avfallet.

Trafigura har også tidligere fått en rettsordre mot storavisen Guardian, der avisen ble nektet å skrive om en intern Trafigura-rapport som nettopp hevdet at hydrogensulfid var i avfallet.

— BBC trekker tilbake påstanden om dødsfall, spontanaborter eller at alvorlige eller langvarige skader ble forårsaket av avfallet, og unnskylder overfor Trafigura, sier BBCs advokat ifølge en pressemelding fra Trafigura.

Selv om artikkelen ikke lenger finnes på BBCs nettside, er den publisert på nettstedet Wikileaks.