Det sies at kuriosastoff hører søndagen til. Denne er muligens i gråsonen ettersom kilden er det vanligvis så etterrettelige BBC.

Det hele startet som en ganske vanlig nyhetssending fredag morgen. BBCs Colin Briggs gikk gjennom dagens avisoverskrifter, i god gammeldags frokost-tv-tradisjon på programmet BBC Look North. Men så skjedde det noe underlig.

I bakgrunnen streamet kanalen direkte fra et web-kamera plassert i Newcastle, hvor elven Tyne renner. Plustelig skyter et objekt over skjermen, fra nederst til venstre og i 45 graders vinkel mot høyre hjørne.

BBC undrer selv på hva fenomenet kan være, og spør seerne om hjelp. Et opptak er lagt ut på YouTube, og du kan se det her:

Avisen Daily Telegraph forteller at tidligere UFO-etterforsker i Forsvarsdepartementet, Nick Pope, er forbløffet over opptaket.

— I begynnelsen trodde jeg at det bare var en fugl, men når vi ser opptaket i lav hastighet, er det sannsynligvis ikke tilfellet. Dette er et mysterium.

Forsvarsdepartementet friga nylig alle UFO-observasjoner som er blitt gjort siden 1970-tallet. Du kan nå laste ned alle UFO-rapportene fra det britiske nasjonalarkivet.

Hva tror du kameraet har fanget? Og enda mer interessant: Har du sett noe lignende selv?