— «Breivik-parti» taper, skriver BBC nettavis i tittelen artikkelen der de forteller om FrPs kraftige tilbakegang i kommunevalget, skriver Aftenposten.no.

BBC forteller at Behring Breivik har vært medlem i Fremskrittspartiet og at partiet har distansert seg fra hans handlinger og ekstreme holdninger.

I artikkelen forteller man også at mange norske politikere oppfordret velgerne til å bruke stemmeretten for å vise sin avsky for høyreekstremisme.

BBC skriver at Fremskrittspartiet er et populistisk parti som er i mot imigrasjon og forteller at partileder Siv Jensen forklarer noe av tilbakegangen ved valget med folks reaksjoner etter terrorangrepene 22. juli.

- BBC har ikke gjort hjemmeleksa

— Vi kjenner oss ikke igjen i det bildet som tegnes av oss, sier stortingsrepresentant Morten Høglund, utenrikspolitisk talsmann i Fremskrittspartiet.

— Et anti-innvandringsparti er et stempel som ikke stemmer på vår politikk. Vi står for en restriktiv innvandringspolitikk, men vi er ikke et ekstremt høyreparti. Det er ikke et selskap der vi politisk hører hjemme. Vi opplever at BBC ikke har gjort hjemmeleksa si, sier Høglund.

— Hva synes du om at BBC kaller dere for «Breivik-parti»?

— Det blir veldig tabloid og det blir direkte galt. Han har hatt en historie i vårt parti, men å trekke inn ham nærmest som en ideolog i partiet, blir langt utenfor det som er virkeligheten.