Den pakistanske avisen The Dawn meldte lørdag at soldater var utplassert ved den norske ambassaden i Islamabad, fordi ambassaden skulle være pekt ut som mål for et planlagt terrorangrep.

Men en ansatt ved den norske ambassaden i Islamabad avviser meldingen og sier at det ikke har vært noen vakter ved ambassaden lørdag.

– Det er bare tøys. Jeg har selv vært på jobb, og jeg så ingen vakter ved vår ambassade, sier sambandsmann Tor Moe til Dagbladet.no.

Det var en kilde i den pakistanske sikkerhetstjenesten som fortalte om opptrappingen av sikkerheten til The Dawn lørdag. Soldater skulle også være utplassert ved Danmarks og Kinas ambassader, sier kilden.

Pakistans regjering har slått terroralarm i landet på grunn av rapporter fra etterretningen om at fem personer planlegger å utføre et terrorangrep et sted i landet i nær framtid.

Ifølge kilden er de fem fra den samme gruppa som sto bak et overfall i Dargai som kostet 42 pakistanske soldater livet onsdag.

150 elitesoldater og et stort antall soldater fra grenseregimentet ble torsdag kveld utplassert ved ulike steder i Islamabad som antas å være mulige mål for det planlagte terrorangrepet, skriver The Dawn. I tillegg ble 300 ekstra politifolk utplassert på andre viktige steder i byen.

– Vi tar ingen sjanser. Styrkingen av sikkerheten skal sikre at det blir vanskelig for en mulig angriper å gjennomføre et slikt angrep, sier en høytstående politikilde til The Dawn.