Det kom fram etter et møte som ble avholdt i Gaza søndag. Palestinernes president Yasser Arafat fordømte fredagens terroraksjon i Tel Aviv, hvor minst 17 unge israelere mistet livet og over hundre ble skadd. Regjeringen i Israel holder Arafat ansvarlig for palestinske terrorhandlinger.

Det er uklart om Israel vil avslutte landets ensidige våpenhvile og gjennomføre hevneoperasjoner mot palestinerne. Ifølge israelsk radio har regjeringen gitt Arafat 24 timer på å bevise at han arbeider for å stoppe volden.

Arafat lovte lørdag at han ville gjøre alt som sto i hans makt for å få til en betingelsesløs og umiddelbar våpenhvile, men ifølge den israelske avisen Haaretz var det ingen umiddelbare tegn på at de palestinske sikkerhetsstyrkene mottok nye ordre fra selvstyremyndigheten.

Spørsmålet er også i hvilken grad Arafat kontrollerer væpnede palestinske grupper som Hamas og den militante organisasjonen Islamsk hellig krig. Begge disse gruppene sier de sto bak fredagens terroraksjon.

En av lederskikkelsene i Hamas Mahmoud el-Zahar sier at palestinerne aldri kan gå med på våpenhvile så lenge "Israel fortsetter sin militære aggresjon mot det palestinske folk".

Han hevder videre at Israel til tross for en erklæring om ensidig våpenhvile forrige uke, har fortsatt å angripe palestinere og deres hjem.

BOMBE: En selvmordsbomber tok med seg 17 unge mennesker i døden i Tel Aviv sent fredag.