Politisjefen i Dubai sier at Mossad-sjef Meir Dagan bør arresteres, hvis det viser seg at hans folk sto bak drapet på Hamas-lederen Mahmoud al-Mabhouh. Mabhouh ble drept i Dubai 19. januar i år.

— Politiet i Dubai har ikke lagt fram noe bevis for at Mossad har foretatt seg noe kriminelt. Truslene mot Meir Dagan er absurde, anklagene er grunnløse, alt vi har sett er noen videoopptak av folk som snakker i telefonen, sa en israelsk tjenestemann fredag.

Tjenestemannen uttalte seg til nyhetsbyrået AFP på betingelse av at han fikk være anonym. Israel står under press både fra Dubai og fra Storbritannia, Irland, Frankrike og Tyskland om å bidra til oppklaring av drapet på Mahmoud al-Mabhouh.

Drapsmennene var nemlig utstyrt med falske dokumenter som skulle forestille pass fra de fire europeiske landene. Storbritannias statsminister Gordon Brown har krevd at israelerne bidrar til full oppklaring av saken.

Informert?

Den britiske tabloidavisen Daily Mail skriver fredag at britisk etterretning ble informert på forhånd om at israelske agenter brukte britiske pass i aksjonen.

En israelsk Mossad-agent tipset britisk etterretning om at israelerne forberedte å gjennomføre en aksjon, og at flere som deltok var utstyrt med britiske pass, skriver avisen.

Også det britiske utenriksdepartementet ble tipset noen få timer før aksjonen fant sted, ifølge avisen.

Britene ble ikke informert om hva slags aksjon som skulle gjennomføres, hvor eller når, og Daily Mails Mossad-kilde sier britiske hemmelige tjenester ikke på noen måte var innblandet.

En talsmann for britisk UD sier til avisen at det ikke er riktig at man der i huset visste om noen aksjon før den skjedde. Men britisk UD var informert om bruken av britiske pass noen timer før Dubais politisjef offentliggjorde nyheten på en pressekonferanse i Dubai.

- Bodd i Israel

— Det er 99 om ikke 100 prosent sikkert at Mossad sto bak drapet, sa politisjefen i Dubai, generalløytnant Dahi Khalfan Tamin, torsdag til avisen The National.

Politisjefen fortalte i intervjuet at den drepte Mahmoud al-Mabhouh var på vei også til Kina og deretter Sudan da han ble drept i Dubai 20. januar.

Interpol har utstedt internasjonale arrestordrer på elleve personer som mistenkes for å stå bak drapet.