Den britiske avisa Daily Mirror viste til topphemmelige dokumenter da den tirsdag skrev at statsminister Tony Blair hadde overtalt Bush til ikke å bombe TV-kanalens hovedkontor i Qatar slik Bush angivelig ville.

Talsmannen for Det hvite hus Scott McClellan kalte påstanden så bisarr at han ikke ville kommentere den. Tidligere kalte kommunikasjonsdirektøren i Det hvite hus, Nicolle Wallace, påstanden fantasifull.

– Det er fantasifullt å tro at USAs president, som kjemper for fri presse over hele verden, noensinne ville ha ideer om å gjøre noe sånt, sa hun.

Krever gransking

Men i Doha i Qatar oppfordret Al-Jazeera selv regjeringene i USA og Storbritannia til å granske påstanden.

«Dersom meldingen er sann, ville dette være sjokkerende og bekymringsfullt ikke bare for Al-Jazeera, men for alle medieorganisasjoner i verden,» skriver Al-Jazeera i en kommentar.

Daily Mirror siterer et topphemmelig fem sider langt dokument fra statsminister Blairs kontor om en samtale mellom ham og Bush som fant sted under Blairs besøk i Washington i april 2004.

Blair fryktet at et slikt bombeangrep mot lokalene til Al-Jazeera i sentrum av Qatars hovedstad Doha ville føre til reaksjoner og hevnangrep.

Avisa siterer også en britisk tjenestemann som sier at Bushs trussel var humoristisk ment, ikke alvorlig ment. Men avisa siterer flere andre som sier at Bush mente trusselen på ramme alvor.