Devakula har avlyst deler av sitt program ved årsmøtet til Det internasjonale pengefondet/Verdensbanken i Singapore og vil ankomme Thailands hovedstad Bangkok i løpet av dagen, ifølge The Nation. Det ventes at de thailandske kuppmakerne vil holde en pressekonferanse senere onsdag.

Sveriges ambassadør til Thailand, Jonas Hafström, tror disse opplysningene betyr at det kan være inngått en avtale mellom kuppmakerne og tilhengere av landets valgte statsminister Thaksin Shinawtra.

— Sentralbanksjefen er innsatt av Thaksin, men er svært selvstendig og svært avholdt, sier Hafström til nyhetsbyrået TT.

To av Thaksins nærmeste medarbeidere, visestatsminister Chidchai Vanasatidya og stabssjef Prommin Lertsuridej, skal ha blitt «invitert» til å oppholde seg i hærens hovedkvarter. Dette har minsket frykten for voldelige sammenstøt mellom kuppmakerne og Thaksins tilhengere, skriver nyhetsbyrået Reuters.

Den thailandske valutaen bath opplevde sitt kraftigste kursfall på tre år få timer etter at stridsvogner omringet regjeringsbygningene i Bangkok.

Børsen i den thailandske hovedstaden er stengt, etter ordre fra general Sonthi Boonyaratglin og de andre kuppmakerne som har erklært onsdagen som en nasjonal fridag.

REUTERS