Han avkreftet radiomeldinger tidligere på dagen om at alle de sju gjenværende malaysiske gislene var blitt løslatt. Anonyme sikkerhetskilder ved presidentpalasset sa til filippinsk radio at de sju gislene var blitt løslatt onsdag ettermiddag.

Aventajado sa han trodde gislene ville bli løslatt i løpet av dagen og at han vil fly til Zambonga som ligger 15 mil nord for Jolo for å møte dem.

-Jeg kan ikke si noe sikkert, men jeg kan si at det er ventet, sier Aventajado, som sier han ikke vet noe om at geriljaen skal ha blitt lovet løsepenger for å løslate de sju. Kilder i politiet hevder at opprørerne har blitt lovet tre millioner dollar i løsepenger.

Et malaysisk fly kom tidligere på dagen til Jolo, og det var ventet at dette flyet skulle frakte gislene hjem til Malaysia.

Hvis de malaysiske gislene løslates, har geriljaen den siste tiden sluppet fri til sammen 10 av dem som ble tatt til fange for rundt tre måneder siden. To malaysiere og en tysk kvinne er sluppet ut av fangenskap. Disse var blant de 21 utenlandske gislene som ble bortført fra en ferieøy i Malaysia og kjørt med båt til Filippinene.