Gruppene på Bonn-konferansen godtar også planene om utplassering av en internasjonal sikkerhetsstyrke i Afghanistan. De stiller ingen krav til eller betingelser for utplasseringen, sa en FN-talsmann.

Partene er enige om å godta styrken "uansett hvilken form den måtte få", sa talsmannen til nyhetsbyrået AFP. Han tilføyde at forhandlerne nærmest var i gledesrus, da de gikk fra hverandre for natten.

Ingen utpekt

Det var ikke utpekt noen statsminister eller andre medlemmer av overgangsregjeringen. Men deltakerne på Afghanistan-konferansen i Bonn var enige om et sluttdokument som gir grunnlag for en regjeringsdannelse, sa FN-talsmannen Ahmad Fazwi.

Nordalliansen, som har spilt enn dominerende rolle under forhandlingene i Bonn, la mandag fram en liste med navn på kandidater til de 29 ministerpostene. Dermed har alle de fire gruppene som deltar i samtalene navngitt sine kandidater.

Fazwi opplyste at partene ga grønt lys for regjeringsdannelsen klokken 00.45 natt til tirsdag. De skulle komme sammen igjen tirsdag formiddag for å drøfte hvilke av kandidatene som skal få de ulike postene i den nye regjeringen, sa han.

To trinn

Partene sa seg enige i et detaljert FN-forslag om at en såkalt foreløpig myndighet skal administrere Afghanistan det første halve året. Deretter skal overgangsregjeringen overta, og ha ansvaret i halvannet år.

Partene godkjente også et avsnitt i FN-forslaget, der det heter at eks-kong Zahir av Afghanistan "bør delta" i møtet i den tradisjonelle lederforsamlingen Loya Jirga, som skal utpeker overgangsregjeringen. Zahir bør får mer enn en symbolsk rolle, heter det her.

Mens den politiske prosessen pågår, skal den foreslåtte FN-styrken ivareta sikkerheten i Afghanistans hovedstad Kabul og dens nærområder. Selve Kabul by bør bli demilitarisert sone, heter det i avtalen som ble inngått i Bonn natt til tirsdag.

(NTB)

ENIGE: Afghanske grupper ble tirsdag morgen enige om å danne en overgangsregjering i Kabul, etter forhandlinger i Bonn.
Foto: AP/Scanpix