Lørdag kveld ble søket etter det savnede mannskapet fra «Meridian» avsluttet. Det var ikke lenger håp om å finne noen av de savnede i live, ifølge Hovedredningssentralen Sør-Norge. Beslutningen ble tatt etter flere dagers omfattende søk, blant annet med et norsk redningshelikopter, et britisk overvåkingsfly og to britiske helikoptre. I tillegg hjalp andre fartøy i området til.

Nødsignaler

Fiskebåten «Meridian» drev ikke fiske, men var leid ut til det britiske oljeselskapet Talisman Energy for å drive vakthold i nærheten av en rørledning. Båten hadde et mannskap på fire.

Sent torsdag kveld sendte det ut nødsignaler fra et område i nærheten av Ula-feltet ved Ekofisk i Nordsjøen. Fredag ettermiddag ble en mann funnet omkommet av et Sea King-redningshelikopter.

I redningsarbeidet ble det brukt programmer som beregner strøm og vind, og søkeområdet ble forflyttet i henhold til dette. Søket ble gjennomført midt mellom Norge og Storbritannia, i et 18.000 kvadratkilometer stort område midt i Nordsjøen

Fant vrakgods

– Prinsippet i norsk redningstjeneste er at vi leter så lenge det er håp om å finne noen og enda litt til, sier pressesjef Anders Bang-Andersen ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til NTB.

Letemannskapene fant tidligere i søket vrakgods, nødpeilesenderen og en redningsflåte. Mannskapet er den 49 år gamle skipperen Martin Gardner, Edward Gardner (50), Ian Donald (55) og Sidney Low (52), alle fra Skottland, skriver BBC.