Søket etter 18-åringen fra Ålesund som falt over bord fra en fisketråler utenfor Shetland fredag ettermiddag, er avsluttet.

— Søket er avsluttet og blir ikke gjenopptatt, opplyser en talsmann for kystvakten på Shetland til NTB. Selv om det organiserte søket er avsluttet, skal kapteinen på tråleren gutten falt over bord fra vurdere å bruke trål for å finne 18-åringen.

Hovedredningssentralen Sør-Norge fikk inn et nødanrop fra den norske tråleren Arctic Swan klokken 12.30 fredag. Tråleren befant seg da nordøst for Shetland.

Fem grader i vannet

Det skal ikke ha vært mer enn 5 grader i vannet da 18-åringen falt over bord, og søket ble avsluttet da det ikke lenger var noe håp om å finne mannen i live.

På det meste deltok to redningshelikoptere og mellom 15 og 18 fartøy i søket etter 18-åringen.

— Det er en vanskelig avgjørelse å ta. Familien er informert og forstår avgjørelsen, sier en talsmann for kystvakten til The Shetland News.

Fant sko i vannet

Ifølge nettstedet skal ikke 18-åringen ha hatt på seg livvest da han falt overbord. Temperaturen i vannet skal være omtrent fem grader.

— Ulykken har skjedd i britisk sektor, så den koordineres av Shetland. Det eneste vi kan si er at et norsk fiskefartøy har mistet en mann overbord, sa Bjørn Jarle Åmlid ved Hovedredningssentralen på Sola til bt.no fredag.

Den 18 år gamle fiskeren er fra Ålesund og familien hans ble fredag ettermiddag varslet om ulykken. 18-åringen jobber på fabrikktråleren «Arctic Swan».

— Vi har funnet en sko flytende i vannet innenfor søkeområdet. Skipperen på «Arctic Swan» kunne ikke si hundre prosent sikkert om denne tilhører den savnede, men han tror det, sa vaktsjef David Philips ved kystvakten på Shetland fredag kveld.

Tidligere fredag har 18 fiskebåter vært med og lett i søkeområdet. I tillegg søkte to helikoptere, ett redningshelikopter fra kystvakten på Shetland og et norsk helikopter fra Statfjord-feltet.