Da italiensk politi ransaket boligen til den beryktede italienske mafialederen Salvatore Lo Piccolo i nærheten av Palermo, fant de en liste over «de ti bud» for å være en god mafioso. Funnet karakteriseres som overraskende, i og med at mafiaen i tiår har vært kjent for å basere seg på muntlig kommunikasjon og kryptiske beskjeder.

Listen åpner med uttalelsen: «Jeg sverger å være trofast mot Cosa Nostra. Skulle jeg forræde, vil jeg brenne.»

Ifølge budene er det ikke lov til å gå på pub eller bli sett sammen med politifolk. Selv om din kone er i ferd med å føde, skal du være tilgjengelig for Cosa Nostra, skriver The International Herald Tribune.

Salvatore Lo Piccolo er dømt til livsvarig fengsel for drap og har vært på rømmen siden 1993. Italiensk politi antar at 65-åringen kunne blitt den sicilianske mafiaens nye toppsjef, som følge av at den beryktede Bernardo Provenzano, som antas å være Cosa Nostras nummer én, ble arrestert nær Corleone på Sicilia i april 2006. Da hadde han vært på rømmen i over 40 år.

Mafiaens ti bud lyder som følger:

1. Ingen kan presentere seg direkte til en annen av våre venner. En tredje person må gjøre det.

2. Du skal aldri se på venners koner.

3. Du skal aldri bli sett med politi.

4. Du skal ikke gå på puber eller nattklubber.

5. Du skal alltid være tilgjengelig for Cosa Nostra, selv om din kone er i ferd med å føde.

6. Avtaler skal respekteres.

7. Koner skal behandles med respekt.

8. Når du blir spurt om informasjon, må svaret være sannheten.

9. Penger kan ikke overtas dersom de tilhører andre eller andre mafiafamilier.

10. Folk som ikke kan være en del av Cosa Nostra er enhver som har en nær slektning i politiet, enhver med en utro slektning i familien og enhver som oppfører seg dårlig og ikke opprettholder moralske verdier.

Reuters