Si meg hva du fyller mp3-spilleren din med , og jeg skal si deg hvem du er ...

Om en grundig Ipod-psykoanalyse av George W. Bush gir oss ny viten om hva som skjer under cowboyhatten, vites ikke. Men nå er det uansett kommet for en dag at også verdens mektigste mann plugger en mp3-spiller i øret i ny og ne. «Ipod One» kaller amerikansk presse presidentens Apple-spiller, som tvillingdøtrene Jenna og Barbara lokket på pappa i fjor sommer.

Kugutt

Nå har New York Times fått fatt i spillelisten til den bærbare musikkspilleren. Og — kanskje ikke så overraskende - Ipoden renner over av streit kuguttmusikk.

Men ikke alt er blankpolert hjertesmertekøntri fra Nashville-fabrikken. Van Morrison og Joni Mitchell er noen av George W. Bushs favoritter. Overraskende nok låner presidenten også øre til John Fogerty, som er uttalt Bush-motstander.

The Knacks smågrisete «My Sharona», om en mann som jakter på en betraktelig yngre kvinne, er også noe presidenten tar seg i å nynne til.

«Such a dirty mind. Always get it up for the touch of the younger kind», lyder det blant annet i sangen.

— Ikke helt i tråd med Bush' image som en som verner om konservative verdier, påpeker Dave Itzkoff, redaktør i Spin Magazine.

Presidenten, som ga opp alkoholen etter sin 40-årsdag, hører også på en annen eks-alkoholiker, Nashville-ringreven George Jones.

- Ikke Sex Pistols

Uansett - så veldig spenstig kan neppe Bush' spilleliste sies å være.

— Ingen svarte artister, ingen homofile, bare en kvinne, ingen verdensmusikk, ingen sjanger yngre enn 25 år og ikke noe Beatles, oppsummerer spaltisten Caitlin Moran i London Times.

Assisterende redaktør i Rolling Stone, Joe Levy, følger opp:

— Det vi snakker om her er masse store artister fra 60- og 70-tallet, og moderne artister som høres ut som store artister fra 60- og 70-tallet. Det er trygt, det er pålitelig, det er kjærlig. Det jeg mener å si er at det er feel-good-musikk. Det er ikke Sex Pistols.

- Ikke psykoanalyser!

Pressetalsmann Mark McKinnon har tatt på seg jobben med å laste ned musikk til presidenten.

— Bush bruker Ipod-spilleren når han trener på sykkelen. Ikke psykoanalyser valget av låter - dette er musikk for å få ham opp bakken, sier McKinnon til New York Times.

Noen besettelse kan Ipod uansett ikke sies å ha blitt for presidenten. Spilleren tåler 10.000 låter. På et knapt år har Bush junior nøyd seg med å laste ned 250.

<b>COWBOY:</b> Ikke overraskende at denne mannen digger country. Men noen musikalske overraskelser finnes likevel på Ipod-spilleren til George W. Bush.<br/> FOTO: REUTERS