En kilde ved Buckingham Palace opplyser at beslutningen om å droppe den årlige vinterferien i Klosters ble tatt for en stund siden.

De siste dagene er den britiske tronarvingen blitt kritisert for at han om en drøy uke vil fly til New York med et følge på 20 personer for å hente en miljøpris.

Miljøminister David Miliband har stilt spørsmål ved om det er nødvendig for prinsen å være til stede når han blir tildelt Global Environmental Citizen Prize fra USAs tidligere visepresident og miljøforkjem-per Al Gore.

– Er det en spesielt tung pris? spør Miliband retorisk i et intervju med avisen Evening Standard.

Buckingham Palace forsvarer reisen med at den blir gjort på forespørsel fra Utenriksdepartemen-tet, og sier at prins Charles også har en rekke andre oppdrag under turen.

Likevel mener miljøaktivister at prinsen er på tynn is:

– Det er det samme som å møte fram for å motta en pris fra Oxfam (britisk hjelpeorganisasjon red.anm.) med en limousine. Det er en dårlig spøk, sier en talsmann for Plane Stupid, en gruppe som aksjonerer mot flyreiser.

I fjor sa prins Charles at han ville ta mer hensyn til miljøet. Han lovet blant annet å ta vanlige rutefly og tog i stedet for å chartre egne fly.